ContactAdverterenAccount aanmaken
       
Lekker eten in onze stad
NIEUWS
Er zit weer energie in Hotel Stroom (en vers brood)
Geschreven door
Mirjam de Winter
Redacteur
De Buik van
Mirjam is mede-oprichter van De Buik van Rotterdam. Ze kwam ter wereld met een paar honderdduizend extra smaakpapillen op haar tong. Alles van Mirjam »
 

Er zit weer energie in Hotel Stroom (en vers brood)

Laten we eerlijk zijn: tot voor kort kwam je niet voor je plezier in hotel-restaurant Stroom in het Lloydkwartier. Het was er ongezellig, de inrichting kil en het bedienend personeel vaak ongeïnteresseerd. Soms was het in de verste verte niet te bekennen, zelfs niet als je BRAND! riep. Maar sinds Jantiene Berg en Edwin van der Meijde afgelopen zomer het hotel en restaurant overnamen, zit er weer energie in de oude krachtcentrale. En een warme bakker. De nieuwe hoteliers weten dan ook waar ze het over hebben. Jantiene Berg was de afgelopen vier jaar directeur van Hotel New York en (oud-journalist) Edwin van der Meijde is mede-eigenaar van het bekroonde Suitehotel Pincoffs aan de Stieltjesstraat. Samen hebben ze grote plannen voor hun nieuwe zaak in het Rotterdamse 'mediapark'.

'Stroom moet een landingsbaan worden voor al die nieuwe bewoners van het Lloydkwartier en de mensen die hier werken,' zegt Jantiene. 'Een plek waar je je krantje haalt, de beste koffie drinkt, maar ook je verse (biologische) groenten en brood kunt kopen. En we zoeken nog naar iets thematisch. Iets wat past in de omgeving en ook te maken heeft met de oude liefde van Edwin: media dus.'Broodoven

Het eerder zo kille restaurant-gedeelte is voorlopig 'opgewarmd' met vloerkleden en behang, maar daar gaat volgens de nieuwe eigenaren nog veel meer aan gebeuren. In het midden van het restaurant pronkt sinds vorige week een grote broodoven en op een toonbank staan dampende broden en ander lekkers uitgestald. Het brood (vooral zuurdesem en spelt) komt van de Rotterdamse bakker Uljee en wordt gedeeltelijk door Stroom zelf afgebakken.
'We verkopen in ieder geval geen plofbrood, benadrukt Jantiene. 'En we hopen in de toekomst ook te gaan samenwerken met lokale producenten als de stadsboerderij Uit je Eigen Stad en Rechtstreex, zodat je hier ook je verse prei kunt halen.'

Vleesloze dagen

In Stroom kun je terecht voor een (behoorlijk luxe) hotelkamer of -suite, ontbijt, lunch en diner. Aanrader is bijvoorbeeld de Lunchbox voor € 12,50: een selectie van lunchgerechten als soep, sandwich, (garnalen)kroket en een kleine salade. Op de dinerkaart vinden we gerechten als een mousseline van pastinaak en knolselderij (voorgerecht) en gelakt buikspek met gevulde spitskool en sesamjus (hoofdgerecht).
Chef-kok is Jochem Santbergen, voormalig kok van Hotel New York. Jantiene: 'De kaart is nu nog wat beperkt, maar dat wordt snel anders. We willen bijvoorbeeld ook meer aandacht voor vegetarische gerechten en overwegen zelfs vleesloze dagen.'
Oh ja, Stroom heeft niet alleen een terras op de stoep, maar ook een groot dakterras dat uitziet op de stad en de haven.

Bar-lounge-kitchen-hotel Stroom

Adres
Lloydstraat 1
3024 EA Rotterdam
010-2214060
info@stroomrotterdam.nl


Meer informatie op http://www.stroomrotterdam.nl.

Open
dagelijks vanaf 7.00 uur (keuken sluit om 21.00 uur)
Locatie
 
€ 32,50|driegangendiner
prijsniveau voor:
 
Snel delen op Twitter
Er zit weer energie in Hotel Stroom (en vers brood)
 
 Deel op Twitter
 
Samenvatting

Jantine van den Berg en Edwin van der Meijde namen afgelopen zomer bar-lounge-kitchen-hotel Stroom over. Zij brengen nieuw leven in de oude krachtcentrale en het Lloydkwartier.